Naar menu

Kies jouw collectie

Te land en te water in Tirol!

Oostenrijk: het land van wintersport, Alpen, Apfelstrudel, en natuur. Op een hoogte van 1000 meter stellen wij je voor aan de natuurpracht van Pertisau, Achenkirch, en alles langs de Achensee. Het mooie aan de route die wij voor je hebben uitgekozen? Naast de prachtige uitzichten en het rotsachtige pad (dat voorzien is van trappen), kan je de weg vrijwel onmogelijk kwijtraken!

Vanaf grote hoogtes kijk je vanaf het bergpad naar de bergen en voel je je de koning te rijk! Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn, maar een beetje handigheid in wandelen is zeer gewenst.

Even uitrusten

Onderweg trek of dorst gekregen, of gewoon behoefte aan een pauze? Halverwege tref je de ‘Die Gaisalm’, een pittoresk rustoord middenin de wildernis die menig wandelaar weer op zijn of haar benen heeft geholpen met ruimte en comfort.

Wanneer je weer bent opgeladen volg je het pad verder in de richting van Achenkirch. Het pad blijft onveranderlijk met veel verharde grindheuvels en trappen, de uitzichten veranderen continu, waardoor je met regelmaat stilstaat. Gewoon, om het allemaal even in je op te nemen. Wij moedigen het aan; stilstaan bij de wonderen van de natuur is waar wij het voor doen.

Via een klein stukje bosrand en weide loop je het dorp in. Langs de Tiroolse huisjes waarvan je spontaan trek in Käsespätzle zou krijgen, eindig je de wandeling bij de Scholastika aanlegsteiger. De eerstvolgende boot brengt je volgens de dienstregeling terug naar Pertisau.

Wist je dat?

Je na deze wandeling langs één van de 90 meren die Oostenrijk rijk is hebt gewandeld? Nog maar 89 te gaan!

IN ‘T KORT:

Afstand: 9 kilometer
Beginpunt: Achenseeschiffahrt, 6213 Pertisau
Route: Vanaf de Achenseeschiffahrt rechtdoor via de aangegeven route