Naar menu

Kies jouw collectie

Populairste wandelroute per provincie

Als je van wandelen houdt en vaak wandelt in je eigen buurt kun je op een gegeven moment uitgekeken zijn op de omgeving. Tijd om nieuwe paden te ontdekken en te bewandelen! Over de provinciegrenzen van Nederland vind je in elke streek wel een mooie wandelroute. Of je nu houdt van de duinen, dichte bossen of de stad. In Nederland kun je je wandelhart op. In elke provincie beleef je een andere wereld.

GRONINGEN

DE WIERDE VAN BIESSUM EN VOOLHOK (9 KM)

Deze rustige wandelroute door de natuur van Groningen start je in De Wierde van Biessum. Tijdens deze wandeling geniet je van het prachtige weidelandschap en heb je een geweldig zicht op de uitgestrekte Waddenzee.

FRIESLAND

GROENE WISSEL SLOTEN (11 KM)

Deze wandelroute start in het schitterende, authentieke, kleinste Friese stadje Sloten. Na een rondje door de stad geniet je al snel van het Friese landschap. Tip: Trek wel goede schoenen aan, want de tijdens de tocht passeer je enkele hekken en sloten. 

DRENTHE

GASTERSCHE DUINEN (5 KM)

Deze korte wandeling leidt je door een van de mooiste heide- en stuifzandgebieden van Drenthe. De middeleeuwse karrensporen en het hunebed laten je realiseren dat de mens al minstens 5000 jaar in de Gasterse Duinen zijn sporen nalaat. 

OVERIJSSEL

BESTHMENERBERG EN REGGEDAL (14 KM)

Ontdek de jeneverbessen op de uitgestrekte heidevelden en beklim de 34 meter hoge Besthmenerberg. Deze uitdagende route biedt adembenemende uitzichten langs bossen, oevers en rivieren in Overijssel.

GELDERLAND

TRAGE TOCHT DRIE (11 KM).

Een route met de naam Dansende bomenbos kan niet anders dan bijzonder zijn. De omgeving van deze wandeling krijgt door zijn lange kromme beuken en eiken een mysterieuze uitstraling.   

UTRECHT

DRIEBERGEN ZEIST(11 KM)

Een romantische wandeling maken? Kies dan voor deze route. Hier wandel je langs maar liefst 8 prachtige landgoederen, elk met zijn eigen sfeer, karakter en charme. De een met brugjes en vijvers, de ander met prachtige landwegen en bospaadjes. Sprookjesachtig mooi!

NOORD-HOLLAND

CASTRICUM DUINGEBIED (19 KM)

Nederland heeft lange stranden en mooie duingebieden. Nog nooit gezien? Dan is het zeker de moeite waard om eens naar de kust te rijden. In Noord-Holland vind je in de duinen uitgestrekte duinvlaktes en brede boslanen en spannende slingerpaadjes.

FLEVOLAND

DOOR HET BOS EN ‘T OUDE URK(8 KM)

Aangelegd op de klei van de voormalige Zuiderzee vind je het Voorsterbos. Tijdens deze korte wandelroute loop je langs verschillende boomsoorten en bostypen en geniet je van de weelderige natuur.

ZUID-HOLLAND

STADSWANDELING GOUDA (6 KM)

Met deze gezellige korte stadswandeling kom je langs diverse grachten, smalle straatjes, nauwe steegjes en mooie hofjes. Onderweg kom je ook veel groen tegen, bijvoorbeeld het Van Bergen IJzendoornpark, met enkele prachtige huizen uit de Jugendstil.

ZEELAND

BINNENSTAD, VESTINGWALLEN EN ABDIJPLEIN VAN MIDDELBURG (8 KM)

Na een korte wandeling door de binnenhaven maak je een leuke wandeling door de eeuwenoude binnenstad, en pittoreske steegjes. Na het prachtig parkje Molenwater gaat de tocht maar liefst ruim twee kilometer over de groene, oude vestingwallen.

NOORD-BRABANT

GEVANGENPOORT EN MARKIEZENHOF VAN BERGEN OP ZOOM (7 KM)

Tijdens deze korte wandeling ontdek je de rijke geschiedenis van Bergen op Zoom. Na het bijzondere Anton van Duinkerkenpark loop je door de oude binnenstad waar je op de Grote Markt kunt genieten van de historische gebouwen en gezellige terrasjes.

LIMBURG

HET PARADIJS VAN EPEN GEULDAL EN VIJLENERBOS (12 KM)

In het zuiden van Nederland kan de geoefende wandelaar pas echt genieten. Tijdens deze route trotseer je flinke heuvels en beweeg je door verschillende graspaden. Erg intensief maar zeker de moeite waard!

Wandelschoenen voor in Nederland