Naar menu

Kies jouw collectie

Droomwandeling in IJsland

IJsland, het land van avontuur en waar het landschap elke vijf minuten verandert in een ander adembenemend uitzicht. Wij kunnen je alleen maar aanmoedigen om te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft.

Voor de wandelaar is er veel moois te beleven op IJsland. Je kunt ervoor kiezen om in één gebied een lange wandeling te maken of een meerdaagse tocht te doen. Nóg mooier is het wanneer je meerdere plaatsen bezoekt om te wandelen, omdat er zo bijzonder veel te zien is.

Graag lichten wij het Snæfellsnes schiereiland voor je uit, gelegen op 2 uur rijden ten noordwesten van Reykjavik en makkelijk te bereiken via de wegen in dit deel van IJsland. Op het schiereiland is zoveel te ontdekken dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt.

Wie IJsland zegt, zegt rotsformaties, ruw terrein en adembenemende uitzichten. En dat is precies wat je krijgt op de 5km lange wandeling langs de kustlijn van Hellnar naar Arnarstapi. Waar je begint maakt niet uit; in beide locaties zijn horecagelegenheden waar je de wandeling kunt beginnen, pauzeren of eindigen. Wil je eerst meer informatie? Begin dan in Hellnar, hier zit een informatiecentrum waar je terecht kunt.

Tijdens de wandeling kijk je je ogen uit naar de rotsformaties en golven van de atlantische oceaan die met enorme kracht op de kliffen slaan. Door dit natuurgeweld zijn er rotsformaties ontstaan tezamen met natuurlijke bruggen en bogen van steen. IJsland is de ideale broedplaats voor zeevogels, die kom je dus gegarandeerd tegen en (als je geluk hebt) kan je een poolvos spotten! Het schiereiland is een bron van natuurschoon, het landschap voert je langs watervallen, gletsjers en kraters. Over heel Snæfellsnes is er veel te beleven dus is het de moeite waard om er een hotelovernachting te boeken. Heb je daar geen tijd voor? Bekijk van tevoren welke hoogtepunten je wilt bezoeken en doe een “rondje Snæfellsnes” over de weg dat je het hele schiereiland laat zien.

Wist je dat? Reykjavik de meest Noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld is?

Tips

Check de bewolkingsvoorspelling voor de avond (daar zijn verschillende apps voor) en ga op zoek naar het noorderlicht! Het noorderlicht is vrij normaal in IJsland, maar je moet soms even zoeken om dit prachtige fenomeen te kunnen aanschouwen.

Belangrijk om aan te denken:
IJsland is veranderlijk, daarom moet je je van tevoren voorbereiden met de juiste kleding en schoenen. Zorg ervoor dat je schoenen stevig en waterdicht zijn, ook waterdichte kleding is een must. Niet alleen omdat het ineens kan gaan regenen, maar je ook vaak onder de watervallen door kunt lopen.