Naar menu

Kies jouw collectie

De verborgen pracht van Tsjechië

Zvíkovské Podhradí, nooit van gehoord? Dat kan, want de Tsjechen hebben het goed verborgen gehouden! Deze omgeving ten zuiden van Praag is adembenemend: de rivieren, de bossen, de rotsachtige oevers… Er is zoveel te zien dat je bijna niet weet waar je moet kijken.

Het dorpje Zvíkovské Podhradí ligt op 1,5 uur rijden ten zuiden van Praag. Het mooie aan dit dorpje is dat de Otava rivier en de Vlatava rivier hier samenkomen en het een schiereiland vormt. In het dorp zijn hotels, kleine restaurants en zelfs een brouwerij aanwezig. Genoeg vermaak, maar wij komen voor de highlight: het kasteel!

Hoe kom je er?

Vanuit de dorpskern is het kasteel, wat op het noordelijkste puntje van het schiereiland ligt, op meerdere manieren te bereiken. Zo kan je aan de zuidkant het dorp verlaten en net voor de provincialeweg het bospad inslaan, via deze weg loop je in Oostelijke richting naar de rivier en volg je het pad in Noordelijke richting. Sla na een paar kilometer linksaf waardoor je op de parkeerplaats van het kasteel uitkomt. Vanaf hier kan je de borden volgen die je via het bos naar het kasteel wijzen.

De openingstijden van het kasteel kunnen variëren, check daarom voordat je vertrekt de site: hrad-zvikov.eu. De entree is 70 Koruna, omgerekend €2,60.

Verdwalen is lastig

Terug raden wij je aan om via de Westoever lopen, op deze manier heb je het hele schiereiland gezien en kan je nogmaals genieten van de natuur. Omdat de bospaden rondom het dorp en kasteel erg goed gemarkeerd zijn kan je er gemakkelijk van afwijken: verdwalen is lastig daar het water en de lokale rijksweg je helpen oriënteren. En dan nog de laatste tip voor de bierliefhebber: Pivovarsky Dvur Zvikov is absoluut een bezoekje waard!

Wist je dat?

Karel IV, één van de belangrijkste keizers uit de late middeleeuwen, tijdelijk in Hrad Zvíkov gewoond heeft?

IN ‘T KORT:

Afstand: 6 kilometer
Beginpunt: Dorpskern Zvíkovské Podhradí
Route: Gemarkeerd meerkeuze