Naar menu

Kies jouw collectie

Citytrip naar Luxemburg

Luxemburg-Stad is een samenkomst van verschillende culturen uit heel de wereld wat juist deze stad zo enorm aantrekkelijk maakt.

Even weg, Er even tussenuit, maar waar naartoe? Vaak ligt een stad in Nederland of België voor de hand, natuurlijk ook heel leuk, maar iets verderop ligt Luxemburg stad. Perfect te combineren als weekendje weg waarbij je stad en landschap kunt combineren om heerlijk tot rust te komen.

BINNENSTAD

In de binnenstand van Luxemburg zie je al snel waarom het de ‘stad van 1000 contrasten’ wordt genoemd. Het groothertogdom bestaat uit kleine straatjes en een unieke diversiteit aan activiteiten en culturen. De oude stad is onderdeel van UNESCO werelderfgoed doordat delen van de 17e eeuwse vesting bewaard zijn gebleven. Naast het bewonderen van de oude en nieuwe architectuur in de stad, is er genoeg te doen. Zoals bijvoorbeeld winkelen en het theater bezoeken, of je kennis bijspijkeren in één van de musea.

WANDELEN

In de directe omgeving van de stad en daarbuiten zijn er veel gebieden om te wandelen. Het heuvelachtige landschap bestaat uit meren en bossen en is verdeeld over vijf verschillende regio’s die strekken tot aan België, Duitsland en Frankrijk. Het Mullerthal, ook wel klein Zwitserland genoemd, is een pad van 112 kilometer maar kan ook deels bewandeld worden. Door de mooie bezienswaardigheden in dit gebied langs de Sûre is wandelen hier optimaal genieten voor het hele gezin.