Naar menu

Kies jouw collectie

GPS wijst je de weg

Pocket earth is een gratis gps app, welke alleen beschikbaar is op het besturings-systeem iOS

Wist je dat je de leukste wandelingen kunt beleven met coördinaten? We bedoelen niet die van vroeger: met een grote kaart in de handen, waarbij je zelf de straatjes moest zoeken met geheid een links-rechts-discussie tot gevolg. Nee, je volgt een stem die de meest optimale route voor je heeft uitgestippeld, zodat jíj kunt genieten van al het moois om je heen. Maak kennis met GPS-wandelen.

De route

Satellieten rondom de aarde kunnen jouw locatie bijna exact bepalen aan de hand van GPS met coördinaten. De coördinaten staan ook bekend als waypoints die je aan elkaar kunt verbinden om een wandelroute mee te maken. Download op je smartphone een van de handige apps, of gebruik een GPS-apparaat zoals een Garmin. Je kan natuurlijk ook de app het werk laten doen door een voorgeprogrammeerde route te volgen.

Voor vertrek

Welk apparaat je gebruikt om mee te wandelen is aan jou. Het voordeel van een GPS-apparaat is dat ‘ie tegen een stootje kan en waterdicht is. Voor smartphones zijn er veel apps ontwikkeld die jou de weg wijzen, zie het kader hiernaast. Check of de gekozen app ook offline kaarten aanbiedt. Het komt ook dichtbij huis voor dat je geen 4G-ontvangst hebt in de natuur.

En… vertrekken maar!

Geniet van de natuur om je heen bij het volgen van de route, of stel jezelf nieuwe uitdagingen door nieuwe gebieden te verkennen. Wil je het wandelen nóg leuker maken? Geocaching is schatzoeken en GPS-wandelen in één. Je loopt naar de coördinaten om ‘caches’ te vinden, dat zijn mini-spellen of raadsels. Download hiervoor de app ‘Geocaching’ op je smartphone.

Ben jij al eens wezen GPS-wandelen of ga je n.a.v. dit artikel de uitdaging aan om de nieuwe routes te vinden? Tag je foto op social media met #GrisportNL en deel je avontuur!

GRISPORT’S TIPS VOOR GPS APPS

Een eenvoudige sport-app kan al voldoende zijn voor je GPS-wandeling. Denk aan Sportstrackers of Strava. Wil je iets uitgebreider GPS-wandelen, dan hebben we onderstaande apps voor je. Lees je zelf de reviews in de App-store of Google Play?!