Naar menu

Kies jouw collectie

De gezondste trend van het moment: de Ommetje-app

Wandelen doet meer voor je dan je denkt. Elke dag een ‘ommetje’ maken is goed voor je fysieke én mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een (korte) wandeling. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app van de Hersenstichting helpt je daarbij.

Met de app start je wandelcompetities met vrienden, familie en collega’s of ga je de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Een leuke manier om samen te wandelen, zonder dat je op dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een ommetje te maken én te genieten van al het moois dat je omgeving te bieden heeft.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Heb jij de Ommetje-app al gedownload? Wij zijn helemaal fan! Raak gemotiveerd om je stappen te halen en daag anderen uit. Blijf fit en vitaal in je lichaam en in je hoofd door dagelijks een ommetje te maken.

Welke apps nog meer niet mogen ontbreken op jouw telefoon!

Naast apps die je motiveren om dagelijkse te bewegen, zijn er ook wandelapps die je ideale gids zijn. Ze wijzen je de route, houden je vorderingen bij of laten het je weten wanneer je dichtbij een bezienswaardigheid of rustpunt bent.

WandelZapp

Voor korte wandelingen of langere dagtochten biedt WandelZapp verspreid over het land meer dan 1000 wandelingen aan. Het maakt niet uit of je houdt van wandelen in de natuur of door de stad, liever de rust zoekt in het bos of uitwaait op strand. Continu voegt WandelZapp nieuwe wandelingen toe.

De app staat bekend om de kwaliteit van haar wandelingen en voegt het gemak daaraan toe. Wandelingen kun je zoeken op afstand, plaats of bereikbaarheid met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Heb je een route gekozen dan vind je een routebeschrijving, wandelkaart met ingetekende route en de positie van jou als wandelaar, een korte beschrijving, foto’s en een navigatieknop naar het startpunt.

Heb je een route gelopen? We zijn benieuwd naar jouw ervaring met deze App! Je kans ons bereiken via Instagram en Facebook.

Strava

Ben je meer op zoek naar een App die je vorderingen bijhoudt of je wandelingen vastlegt? Dan is Strava een handige en eenvoudige app die je de afgelegde afstand laat zien, de tijden, het tempo, maar ook hoogteverschillen en de uiteindelijk afgelegde route. Ook je andere sportieve activiteiten, zoals hardlopen of mountainbiken, houdt Strava bij. Zo heb je al je sportieve activiteiten binnen één app vastgelegd. Zet locatievoorzieningen aan op je telefoon en start de app op. Kies je activiteit en klik op start en na afloop op finish. Eenvoudiger kan het bijna niet en de samenvatting deel je heel eenvoudig met je vrienden of op social media.

Klompenpaden

Heb je er al een paar bewandeld? Of heb je er nog nooit van gehoord: klompenpaden. Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven.

Klompenpaden laten wandelaars genieten van de omgeving die je hier in Nederland kunt vinden. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Download de app om één van de klompenpaden te ontdekken. Je vindt een korte intro, het startpunt, informatie m.b.t. parkeren, honden, openbaar vervoer en een ingetekende route met informatiepunten. Trek je wandelschoenen aan en gaan!

Kijk voor meer info op www.klompenpaden.nl

Tijdens klompenpaden loop je dwars door boerenland en wandel je dus regelmatig over ongelijke ondergronden. Een hogere wandelschoen, ook wel Mid genoemd, biedt veiligheid door het zwikken van je enkels te voorkomen. In onze categorie ‘hiking’ en ‘trekking’ vind je geschikte wandelschoenen voor klompenpaden.

Natuur Routes

Deze app van Natuurmonumenten mag in ons lijstje zeker niet ontbreken. Natuurmonumenten weet als geen ander waar je in Nederland moet zijn voor een prachtige wandeling. De app biedt meer dan honderden routes door het prachtige landschap van Nederland en onderweg gaat de boswachter met je mee door middel van audioverhalen. Er zijn routes voor kinderen, maar ook voor de langeafstandswandelaar. Heb je een hele dag de tijd? Combineer dan je wandeling met één van de kanoroutes!