Naar menu

Kies jouw collectie

Rustige wandelgebieden in de Benelux met volop ruimte

Het is een mooie dag en je kunt het nieuws al bijna voorspellen: stranden en natuurgebieden zijn plots afgesloten vanwege een te groot aantal mensen. Heel fijn natuurlijk dat we weer met z’n allen naar buiten kunnen, maar helaas kiezen we er vaak voor om met zijn allen naar exact dezelfde plekken te gaan. Niet zo handig in een tijd waarin het bewaren van anderhalve meter afstand van groot belang is! Wil jij lekker in alle rust kunnen wandelen met alle ruimte van de wereld om je heen? Wij hebben enkele gebieden voor je uitgelicht waar dit kan!

Nationaal Park de Hoge Veluwe (NL)

Er zijn talloze dorpjes in en rondom de Hoge Veluwe waardoor er veel wandel-walhalla’s zijn om uit te kiezen. Maar voor eindeloze paden over zandverstuivingen en de heide is Harskamp onze tip van het moment. Dit rustig gelegen dorp is een perfect startpunt voor wandelroutes voor verschillende afstanden. De echt doorgewinterde wandelaar kan een heel rondje van zo’n 19km om het Kootwijkerzand lopen, maar je kunt ook kiezen voor korte routes die je langs mooie uitkijkpunten voeren.

Landgoed Rheebruggen (NL)

Een goed bewaard geheim volgens sommigen, maar hierna misschien niet meer zo heel geheim! Het Landgoed Rheebruggen bij Uffelte (Drenthe) wordt omringd door uitgestrekte groenlanden. Het afwisselende landschap vol geschiedenis en slingerende zandpaden maakt het gebied perfect voor wandelliefhebbers. Zo is er een wandelroute van drie kilometer van Ansen naar Uffelte waar je kunt genieten van akkers, bossen, weilanden en bospaden smal en breed voor een authentieke ervaring.

Signaal van Botrange (BE)

Het Signaal van Botrange is met 694 meter het hoogste punt van België. Dit natuurreservaat in de Hoge venen brengt je tevens de kans om op het ‘dak’ van België te gaan staan middels een klim op de Baltiaheuvel op een hoogte van 700 meter! En als je er toch bent, maak dan meteen even een stop bij het Natuurcentrum aan de bosrand. Hier is onder meer een expositie te vinden over het ontstaan van het gebied, dat 500 miljoen jaar terug nog op de Zuidpool lag!

Het meer van Weiswampach (LUX)

In het noorden van Luxemburg omringd door bossen ligt het dorpje Weiswampach. Hier kan je onder andere twee kunstmatig aangelegde meren vinden waar zwemmen een groot deel van het jaar is toegestaan. Ook ligt het dichtbij de ongerepte vallei van de rivier de Oer en zijn er meer dan 50 kilometer aan aangelegde wandelpaden om te ontdekken. De rots van Mauleslay is één van de favoriete bestemmingen. Ook zijn de landelijke en authentieke dorpjes Binsfeld, Holler en Breidfeld een bezoekje waard.