Naar menu

Kies jouw collectie

Ontdek het jaar van Rembrandt al wandelend door Amsterdam

In 2019 staat Nederland in het teken van Rembrandt van Rijn. 350 jaar na zijn dood blijven zijn aangrijpende werken en epische levensverhaal de wereld inspireren. Het Rijksmuseum biedt een jaar vol evenementen die in het teken staan van deze grote meester. Wat ons betreft trek je in 2019 je Grisport Active schoenen aan en ontdek je al wandelend een van de speciaal uitgestippelde Rembrandt-routes door het stadscentrum van Amsterdam.

Ontdek het leven van Rembrandt al wandelend door Amsterdam

Rembrandt leerde al in zijn jeugd de kunst van het schilderen. Op 18-jarige leeftijd begon hij zijn eigen werkplaats. Later keerde Rembrandt terug naar Amsterdam waar hij zijn eerste grote opdrachten kreeg. Ondanks zijn talent, leefde hij in moeilijke omstandigheden. Zijn vrouw Saskia overleed en er ontstonden vele schulden. Later overleden ook drie kinderen op jonge leeftijd.

Van portretten tot landschappen of Bijbelse thema’s, zijn variërende werken onderscheidde hem. Vandaag de dag trekt zijn werk nog steeds talloze bezoekers die zijn beroemdste schilderijen willen zien. De Nachtwacht is zijn bekendste werk, tijdens Het Jaar van Rembrandt wordt rondom het schilderij een ruimte geplaatst van bijzonder glas. Het restauratieproces is op die manier voor iedereen op de voet te volgen.

Op verschillende locaties in Nederland zijn er bijzondere tentoonstellingen geïnspireerd door Rembrandt en de Gouden Eeuw. Kom meer te weten over de steden van de Nederlandse Gouden Eeuw en de impact van die rijkdom op Rembrandt en zijn collega’s. Volg bijvoorbeeld in het Rijksmuseum de Rembrandt-rondleiding en ontdek wie hij was en wat hem als kunstenaar uniek maakt. Speciale routes in de stad vormen een waardevolle aanvulling.

Op hooggelegen zandplaten en hoogwater-vluchtplaatsen rusten Wulpen. Ze zijn gevoelig voor verstoring, het is dus belangrijk om voldoende afstand te houden en de hond aan de lijn te houden. Bekijk ze op afstand met een verrekijker. Vind je toevallig een slaapplaats of nest? Geef deze gegevens door. Hoe je dat doet en meer informatie vind je op Jaarvandewulp.nl.

Schoenentip

DE ACTIVE 43041 

Deze schoen biedt een uniek
draagcomfort en helpt de juiste
positie te behouden tijdens lopen
en langdurig staan. Samen met
zijn casual look is dit een ideale
schoen tijdens een wandeling door
Amsterdam en een bezoek aan het
Rijksmuseum.