Naar menu

Kies jouw collectie

Membranen & voeringen

Het membraan en de voering van een wandelschoen zorgen voor een goed comfort voor de voet. Zo houdt het de voeten droog bij verschillende weersomstandigheden, maar ook bij transpiratievocht dat ontstaat door het bewegen.

Membranen

In wandelschoenen worden membranen toegepast, maar wat is een membraan? Het is een dun laagje materiaal dat tussen de verschillende lagen van een wandelschoen wordt verwerkt om schoenen waterdicht, waterafstotend en ademend te maken. Deze technologie houdt vloeibaar water (bijvoorbeeld regen) tegen, maar laat waterdamp (zoals transpiratie) passeren. Dat laatste noemen we ademend vermogen.

Wist je dat: wandelen door nat gras vaak problemen oplevert? Dit uit zich in de vorm van waterdamp waardoor het de schoen kan doordringen.

In de Grisport collectie wordt gebruik gemaakt van drie soorten membranen: Gri-Tex, Spo-Tex en het Waterproof membraan. Hieronder staan de eigenschappen per membraan.

Waterdicht versus waterafstotend

Waterafstotend wil zeggen dat er gedurende een korte periode geen water naar binnen dringt. Even door de regen lopen zal niet direct een probleem opleveren, langere tijd in natte omstandigheden wel. Waterdicht wil zeggen dat er gedurende een langere periode geen (vloeibaar) water naar binnen komt.

Leer gevoerde schoenen

In de collectie van Grisport zijn de modellen Nevada Low en Tiben Mid voorzien van een volledig lederen binnenwerk. Een leer gevoerde schoen heeft een aangename pasvorm, het vormt zich naar de voet en neemt transpiratievocht goed op. Houdt rekening met een droogtijd van de schoenen na een wandeling.

Grisport’s tip: reinig af en toe het binnenwerk van de schoen met een zachte borstel en lauwwarm water met groene zeep. Dit voorkomt verstopte poriën en helpt het ademende vermogen te herstellen.

Overige voeringen

Naast een textiel- of leergevoerde schoen past Grisport nog drie voeringen toe in de collectie met elk zijn eigen unieke kenmerken.