Naar menu

Kies jouw collectie

Wat wordt jouw volgende wandelschoen?

Wanneer je gaat wandelen heb je een goed paar wandelschoenen nodig. Je wilt tenslotte dat je voeten en enkels voldoende demping en ondersteuning krijgen om gemakkelijk en comfortabel de natuur te verkennen. Maar in de winkel zie je al snel een enorme hoeveelheid aan keuzes: hoog, laag, andere materialen, waterafstotend, waterdicht… Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij maken het makkelijk voor je!

CATEGORIE A – WALKING

Voor wandelen over verhard of licht onverhard terrein kies je voor een wandelschoen uit de categorie A. Doordat ze licht en soepel zijn, zijn ze ideaal voor wandelevenementen, stedentrips, of een mooie bos- of strandwandeling. Ook zijn ze perfect voor een blokje om tijdens je dagelijkse wandeling.

Wandelgebieden Europa: steden, kustgebieden, Benelux, Duitsland

CATEGORIE A/B – WALKING EN HIKING

Als je zo nu en dan gaat wandelen in gebieden met ongelijke ondergrond in de hoger gelegen en heuvelachtige gebieden van Europa, is een A/B schoen je beste optie. Deze schoenen zijn zo ontworpen dat ze genoeg ondersteuning bieden voor onverharde paden, maar soepel genoeg zijn voor wandelingen dichtbij huis.

Wandelgebieden Europa: Benelux, Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië

CATEGORIE B – HIKING EN TREKKING

Hier kom je uit bij schoenen met een technische constructie voor bergtochten of wandelingen met bepakking. Zo hebben B-schoenen een hogere schacht om stabiliteit te bieden aan je enkels en zijn ze ontworpen met het oog op demping, schokken op te vangen en ondersteuning om zelfverzekerd de wandelpaden te trotseren.

Wandelgebieden Europa: Scandinavië, Dolomieten, Alpen, Oost-Europa

CATEGORIE C – TREKKING

Bij het verkennen van bergtoppen op grote hoogtes of ruige gebieden, zoals rotsen en gletsjers, heb je een stugge schoen nodig. Maar ook een hoge schacht mag niet ontbreken bij tochten waarin je skills flink worden getest. Schoenen uit de C categorie zijn er volledig op voorbereid.

Kijk ook bij Materialen en Informatie voor de uitleg over alle materialen.