Naar menu

Kies jouw collectie

Thuiswerktips voor natuurliefhebbers

Thuiswerken is door de corona-crisis steeds meer regel dan uitzondering geworden. We hebben ons razend snel moeten aanpassen aan de nieuwe situatie en onze eigen thuiswerkplek moeten creëren. Waarbij de ene zich super productief voelt thuis, heeft de ander zijn draai nog niet helemaal weten te vinden. Om stress en oververmoeidheid te voorkomen delen we een aantal tips waardoor je het werken vanuit huis kunt combineren met de rust van de natuur.

1. Werk op een locatie in de natuur!

Thuiswerken kan je natuurlijk redelijk losjes opvatten. Want zolang je toegang hebt tot het internet, maakt het dan überhaupt nog uit waar je werkt? Volgens ons niet! Pak daarom je laptop en zoek een mooi bankje op (of beter: een picknicktafel) in de natuur waar je even heerlijk kunt werken met alleen het geluid van fluitende vogels en de geur van het mooie landschap je heen.

2. Doe een vogeltelling in je tuin of op je balkon

De hele dag naar een scherm staren is gewoon niet gezond. Het is niet goed voor je ogen en concentratie. Daarnaast draagt het werken aan de keukentafel ook niet bij aan een goede lichamelijke houding. Sta af een toe eens op en ontspan je even. Ga voor het raam staan en kijk eens in de verte. Of kijk eens wat dichterbij. Hoeveel vogels tel jij? En kun je alle soorten uit je hoofd opnoemen? 

3. Een creatieve brainstorm wandeling

De meest creatieve ideeën ontstaan buiten de werkvloer. Plan daarom een brainstorm met jezelf of met een collega tijdens een stevige wandeling door een inspirerend landschap. Voor je het weet vliegen de ideeën je om de oren! Vergeet de ideeën niet in je telefoon of op papier te zetten, anders ben je ze zo weer kwijt.

4. Mindfulness in de natuur ten tijde van deadlines

Deadlines of andere stress factoren zijn echte killers voor de productiviteit. Dus heb je het idee dat je het even te druk hebt of is het te chaotisch in je hoofd? Ga naar buiten en zoek een rustige plek waar je even kunt denken aan alles behalve werk. Zet de échte prioriteiten van je leven op een rijtje en bedenk waar je dankbaar voor bent. Je zult zien dat het eigenlijk allemaal wel meevalt.