Naar menu

Kies jouw collectie

Podcast tips voor tijdens het wandelen

5 zeer gevarieerde podcasts om kennis te maken en je favoriete genre te ontdekken.

Wandelen is een typisch voorbeeld van ontspanning door inspanning. Een steeds groter wordende groep ervaart dit en blijft flinke wandelingen maken. Er wordt in Nederland heel wat gewandeld, vaak samen met iemand of in groepen. Wij willen je de tip geven om ook eens alleen op pad te gaan. De rust van de natuur op te zoeken, rond de dwalen in een stad of een echte wandelroute af te leggen.

Een wandeling in alle rust is het perfecte moment om een podcast te luisteren. Je gaat op in een verhaal, luistert ‘stiekem’ een gesprek of geniet gewoon van een luchtig onderwerp. De tijd vliegt en voor je weet heb je een fijne en lange wandeling gemaakt.

Het aanbod in podcasts is enorm. Wat kies je uit? Je kan op genre al flink selecteren en toespitsen. Wij hebben een lijstje samengesteld met luistertips, allemaal een ander genre zodat je kennis kan maken met een breed aanbod podcasts.

1. Vogelspodcast

In de vogelspodcast gaan Arjan Dwarshui & Gisbert van Baalen samen op pad. De één is wereldrecordhouder vogelspotten (ja, dat is een officiële titel) en de ander weet hier precies niets van. Zo ontstaan er interessante gesprekken. Deze podcast luistert lekker weg en je kijkt gegarandeerd wat vaker omhoog tijdens je wandeling.

2. Zelfspodcast

Deze podcast is uitgeroepen tot beste podcast van 2020 en hoort dus zeker in dit rijtje met tips. Stiekem een gesprek afluisteren op een terras of in de trein. Dat is toch heerlijk om te doen soms? Bij de zelfspodcast voelt het alsof je stiekem het gesprek van deze twee goede vrienden afluistert.

3. Cocaïnekoorts

True crime podcast zijn erg populair. Je krijgt zo inzicht in en extra informatie over zaken waarvan je anders alleen eens een nieuwsbericht voorbij ziet komen. Je wandelt ongemerkt nog een rondje verder omdat je niet kan stoppen met luisteren. In Cocaïnekoorst zoeken Jan Meeus, Elze van Driel en Gabrielle Adèr uit hoe een Marokkaanse jongen uit Utrecht uit kon groeien tot meest gezochte crimineel van Nederland.

4. Wandel Lust

Deze titel kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met luistertips voor tijdens het wandelen. Twan Huys gaat in gesprek met verschillende personen tijdens diverse wandelingen in het Nederlandse landschap. Interessant en vermakelijk om te luisteren naar deze gesprekken. De gasten zijn net zo afwisselend als het wandelaanbod in ons land.

5. Datevermaak

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Waarom is daten anno 2020 zo ingewikkeld? Het luistert heerlijk weg dus het is perfect voor tijdens het wandleen. Alle date dillema’s komen aan bod. Wij zeggen; wandelschoenen aan en gaan.

Geniet van je wandeling, kijk om je heen en luister lekker weg!