Naar menu

Kies jouw collectie

Nicolás Pina x Grisport Utah Mid

arrow

Nicolas Pina en Jeffrey Kieffer bezoeken IJsland in de Grisport Utah Mid Premium.

Nicolás Pina is een gepassioneerde reiziger, fotograaf en filmmaker die zijn leven wijdt aan het najagen van de laatste stille plekken. Zijn obsessie voor de koude omgevingen in combinatie met zijn voortdurende verlangen om de comfortzone te verlaten, heeft hem meegenomen naar plaatsen als Noorwegen, IJsland, Finland en de Faeröer-eilanden, op zoek naar de echte schoonheid van het Noorden. Nicolás is ook een expert in het plannen en sturen van expedities naar afgelegen plaatsen op zoek naar golven. Wat hem bovendien op het spoor van de laatste grenzen houdt, is het delen van die ervaringen met zijn naaste mensen en het inspireren van anderen om de wereld te verkennen.

“Het was de zomer van 2014, tijdens een skateboardreis door Europa met mijn beste vrienden, toen ik het plezier ontdekte om onze ervaringen onderweg vast te leggen met het eenvoudigste, mijn telefoon. Vanaf het moment dat ik van die reis terug naar huis ging, wist ik dat ik een camera aan mijn handen wilde hebben en dat ik de momenten waarvoor ik leef wilde blijven vastleggen. De tijd is voorbij en ik ben verslaafd geraakt aan het zoeken naar ervaringen uit mijn comfortzone en het delen ervan via mijn beelden. Op dit proces ben ik gedreven om de schoonheid van koude omgevingen te verkennen en vast te leggen en de menselijke factor erbij te betrekken door middel van actiesporten zoals surfen of klimmen. Om een of andere reden hou ik van kou, wat op zich al veel offers met zich meebrengt en me soms tot het uiterste drijft. De beloning komt meestal in de vorm van eenzaamheid. Wat me inspireert is mijn dromen en ideeën te verwezenlijken, van een “en of…” of een speldje op Google Earth, tot het staan voor die berg of kustlijn ver weg van huis. Het reizen heeft me geleerd hoe belangrijk het is om nederig te zijn en de wonderen van deze wereld echt te waarderen.”

Voor Grisport Italië reisde Nicolás Pina naar IJsland toe om foto’s en video’s te maken van de omgeving en onze schoenen. Het model dat Nicolás hier draagt is de Utah Mid Premium. Wil je Nicolás volgen op social media? Ga dan naar zijn Instagram-pagina.