Naar menu

Kies jouw collectie

De 10 leukste actieve uitjes in eigen land

Als outdoor liefhebber wil je misschien soms ook wat anders doen dan wandelen, maar die activiteiten moeten dan natuurlijk wel in de buitenlucht plaatsvinden. Geen probleem; wij begrijpen je helemaal! Daarom hebben wij 10 leuke activiteiten op een rij gezet waarmee jij jouw agenda voor de komende tijd kunt vullen.

1. De Klimduin – Schoorl

Wist je dat Schoorl met het breedste duingebied van Nederland bezit? Maar het meest bijzondere van Schoorl bevindt zich in het centrum zelf: de Klimduin! Deze 51 meter hoge zandberg sluit aan op het uitgebreide duin- en bosgebied. Op het klimduin jong en oud zich perfect vermaken, maar je kunt ook van een afstandje genieten op het terras onderaan de duin zelf.

Meer informatie

2. Ezelwandelingen – Oosterend (Terschelling)

De enige ezel op Terschelling kan je hier vinden! Het hele jaar door kan je met Puur Terschelling recreatieve ezelwandelingen maken. Ezels zijn aanhankelijk, leergierig, trouw, sterk én slim! En om goed kennis met deze dieren, of eigenlijk dit dier, te maken zijn er verschillende mooie wandelroutes samengesteld vanaf 2,5 uur tot een dagtocht.

Meer informatie

3. De Orchideeën Hoeve – Luttelgeest

De Orchideeën Hoeve met Vlindervallei en Lorituin is met 25.000m2 de fleurigste attractie van Nederland! Bezoek de grootste tropische tuinen van Europa en ervaar verre werelddelen van dichtbij! Ga op reis door Azië, Australië en Midden- en Zuid-Amerika en ontdek een kleurrijke wereld vol orchideeën, papegaaien en vlinders.

Meer informatie

4. Surfen in de Noordzee – Velsen Noord

Zin om wat golven te pakken? Ga eens lekker surfen! Op een half uurtje rijden van Amsterdam tref je in Velsen-Noord de surfschool van Ozlines aan. Je kunt hier je les boeken en wetsuits en surfboards huren. Na een lekkere warm-up op het strand en een uitleg over de basics van surfen mag je zelf het water in en kan je je eerste golven gaan pakken! 

Meer informatie

5. Wadlopen – Pieterburen

Het Wadloopcentrum Pieterburen is de oudste wadloop organisatie van het land. Al vanaf de jaren 60 nemen ze groepen mensen mee op onze wadlooptochten. Wadloop oversteken naar de Waddeneilanden Schiermonnikoog, Ameland en Rottumeroog zijn nog steeds mateloos populair, maar ook tochten naar de zandplaten zoals Engelsmanplaat en Simonszand worden nog veel gelopen.

Meer informatie

6. Workshops bij Polderbijen – Wijdewormer 

Doe mee met een workshop bijenwas doeken maken! Deze doeken zijn vandaag de dag een must om te gebruiken om het gebruik van plastic verder terug te dringen. Tijdens de workshop maak je drie doeken die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een stuk kaas in te bewaren of om je lunch in mee te nemen, óf om bijvoorbeeld schalen af te dekken!

Meer informatie

7. Robbentocht – Den Oever

Bekijk zeehonden in hun natuurlijke omgeving tijdens een boottocht van 2 tot twee en een half uur! De tocht begint door de havens van Den Oever en voert langs de de spuisluizen, waar tijdens laag water zo’n 5000m³ zoet IJsselmeerwater per seconde in de Waddenzee wordt afgevoerd. Onderweg kom je vaak ook nog langs een kolonie lepelaars die tussen de vele andere soorten vogels rusten en hun broedplaatsen hebben.

Meer informatie

8. Wandelen met Alpaca’s – Sweikhuizen

Na een uitleg over deze leuke dieren is het tijd om te gaan wandelen! De wandeling is met minimaal acht tot maximaal twaalf personen en er gaan vier alpaca’s inclusief een begeleider mee. Onderweg kan je wisselen van Alpaca zodat iedereen aan de beurt komt, en zijn er pasgeboren alpaca’s? Dan mag je die na de wandeling knuffelen!

Meer informatie

9.  Natuurfotografie per boot in de Biesbosch – Werkendam

Professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw neemt je met zijn eigen boot mee in zijn achtertuin de Brabantse Biesbosch! Als geen ander kent hij het gebied en kan hij je de mooiste plekken laten zien en je zelfs wat geheimen vertellen over dit prachtige stukje natuur in Nederland. Omdat de vaart met een platbodem boot is, kan je op plekken komen die moeilijk bereikbaar zijn. Hierdoor heb je de mogelijkheid om unieke foto’s te maken van het landschap.

Meer informatie

10. Bodem van de Oosterschelde ontdekken – Yerseke

In Yerseke zijn verschillende rondvaarten mogelijk om het nationaal park Oosterschelde te ontdekken. Zo vaar je met de Schelpenbanktocht naar een drooggevallen schelpenbank en maak je via een speciaal ontwikkelde loopbrug een wandeling op de bodem van de Oosterschelde. Hier ga je vervolgens samen met een gids op zoek gaat naar schelpen, wieren en krabben!

Meer informatie