Naar menu

Kies jouw collectie

Buitenactiviteiten tijdens de lockdown

Om de lockdown door te komen is het fijn om voldoende naar buiten te gaan. Uiteraard wel op gepaste afstand van anderen, maar om in ieder geval een beetje beweging en vitamine D te krijgen. Wandelen is natuurlijk altijd een goede optie, maar er zijn ook nog andere activiteiten die tijdens de lockdown gewoon door gaan, welke je ook kunt overwegen. Wij zetten ze voor jullie op een rijtje.

Klimmen op de Klimduin in Schoorl

De hoogste duinen in Nederland vind je in Schoorl. De prachtige ongerepte natuur geeft je genoeg ruimte om op afstand van elkaar te wandelen of zelf te mountainbiken. De benen even flink trainen? Beklim de befaamde klimduin! Ook een feest voor kinderen. Momenteel zijn de terrassen gesloten, maar kun je bij de verschillende cafe’s en restaurants wel een warme chocomel of koffie halen om mee te nemen.

Ezelwandelingen maken op Terschelling

Het hele jaar door kan je met Puur Terschelling recreatieve ezelwandelingen maken, ook tijdens lockdown. Met de gepaste maatregelen kan deze leuke bezigheid gewoon doorgaan en is een gezellig tijdverdrijf voor jong en oud. Er zijn diverse wandelroutes samengesteld vanaf 2,5 uur tot een complete dagtocht.

Wandelen met alpaca’s in Nederland

Op verschillende locaties in Nederland is het nu mogelijk om te wandelen met alpaca’s. Dit gaat meestal met een reserving vooraf en op basis van een privé tocht (met bijv. maximaal 4 personen). Een wandeling met alpaca’s is een unieke ervaring. Je maakt een ontspannende en gezellige wandeling en je kunt de dieren zelf vasthouden en van heel dichtbij bewonderen. Bij slecht weer bieden sommige aanbieders een binnenprogramma aan. Zoek op internet naar de Alpaca wandeltochten bij jullie in de buurt.

Ervaring met paardrijden? Maak een buitenrit

In Nederland zijn veel manages te vinden waar je een paard kunt huren om een buitenrit mee te maken, dit uiteraard als je al ervaring hebt met paardrijden. Door te paard door de natuur te gaan beleef je de gebieden op een nieuwe wijze, en leg je snel al flink wat kilometers af. Buitenritten kunnen meestal al vanaf 1 uur en is er keuze uit paarden of pony’s. Een pony huren kan leuk zijn voor wanneer je op stap wilt met kind of kleinkind.