Naar menu

Kies jouw collectie

10 buitenactiviteiten waarbij je afstand kunt houden

Nu het ernaar uitziet dat we nog even moeten leven in een samenleving waarin we afstand van elkaar moeten houden, kan je er maar beter iets leuks van maken! Heb jij al plannen voor deze nazomer, want wij hebben er genoeg! Dit zijn onze tips voor leuke activiteiten die je kunt doen zónder dat je te dicht in de buurt komt bij anderen.

1. Suppen

Een supboard, een peddel en water: meer heb je niet nodig. Suppen is een relatief nieuwe trend, maar wel een enorm leuke manier om steden te ontdekken vanaf het water of de natuur te ontdekken zonder de natuur te verstoren. Door heel het land zijn inmiddels sup-schooltjes te vinden waar je na een korte uitleg al meteen het water op mag. En nu maar hopen dat je zonder natte kleren weer terug aan wal komt!  

2. Kanoën

Alleen of met twee (als je uit hetzelfde huishouden komt): met de kano de sloten van het landschap verkennen is een leuke manier om gebieden te ontdekken die te voet onbegaanbaar zijn! Dus als je altijd al eens hebt willen weten wat er zich diep in de velden afspeelt, zoek dan snel een kanoverhuur-bedrijfje op bij jou in de buurt en zet die armen maar aan het werk!  

3. Golfen

Gewoon golf, midgetgolf of boerengolf: gegarandeerd plezier! Deze activiteit combineert een leuke manier van buiten zijn met precisiesport dus je bent ook nog een geconcentreerd bezig om die hole-in-one te slaan. Als wij één van deze drie moeten kiezen, dan gaan wij unaniem voor Boerengolf. Want wat is er nu leuker dan heerlijk door de weilanden banjeren?!  

4. Surfen

Ben je avontuurlijk ingesteld en hou je wel van een uitdaging? Neem een surfles! Terwijl je wacht op de volgende golf dobber je lekker op zee, en zie je die perfecte ‘swell’ aankomen? Dan ga je er natuurlijk voor! En wat maakt het uit dat het de eerste keren niet lukt, het gaat om het plezier waarmee je er vol voor gaat. En degene die het meeste plezier heeft, die heeft sowieso al gewonnen!

5. Blokarten

Deze is voor de echte snelheidsduivels en thrill seekers! Strandzeilen is redelijk makkelijk te leren en voor je het weet leg je al racend hele stukken af op het strand. Je kunt snelheden behalen tot wel 60km per uur, maar uiteraard mag je het ook lekker op je eigen tempo doen. De drie gouden regels? Trek het touw aan je versnelt. Laat je de lijn vieren en je remt af. Stuur je de kar tegen de wind? Dan kom je tot stilstand! 

6. Paardrijden 

Enge dieren, of een geweldige manier om van de natuur genieten? Het verkennen van bossen vanaf de rug van een paard is werkelijk een unieke ervaring. Niet alleen hoor en zie je veel meer van de flora en fauna, maar het gehobbel en het geluid van hoeven over het pad met hier en daar een bries zijn bijzonder rustgevend. Wanneer je geen ervaring hebt raden wij je aan om de manege zorgvuldig te kiezen, zodat je er zeker van kunt zijn dat het een ervaring gaat worden die je nooit meer vergeet. 

7. Wadlopen

Laarzen aan en gaan! Maar dan wel met begeleiding hoor! Zodra het eb is komt een groot deel van de bodem van de zee bloot te liggen. Dit biedt een mooie kans voor wandelaars om eens te ontdekken wat er daar zoal te vinden is. En ook de avonturier komt hier goed aan z’n trekken, want tot je knieën wegzakken is geen onbekend fenomeen tijdens tochten over het wad.

8. Fluisterboottocht

Dobberen door de natuur, ver weg van alle andere mensen. Zo doen we dat in 2020 maar al te graag! Fluisterboten zijn een authentieke en milieuvriendelijke manier om de natuur vanaf het water te verkennen, en vaak passen ze ook door kleine ondiepe wateren omdat ze maar een kleine diepgang hebben. Fluisterboten zijn te huur bij verschillende recreatiegebieden, zoals het Twiske in Noord-Holland en de Biesbosch in Noord-Brabant.

9. Vogelspotten 

Vroege vogel? Ga vogelspotten! Het overgrote deel van de bossen in Nederland zijn te betreden zodra de zonsopgang is begonnen. Het is, zelfs als je geen ochtendmens bent, zeker de moeite waard om vroeg uit de veren te gaan en het bos te bezoeken. In de vroege morgen hoor je de roep van veel verschillende vogels, en neem je een verrekijker mee dan kan je ze ook nog proberen te vinden tussen de bomen om je heen.

10. Fietsen   

Deze oerhollandse activiteit mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Fietsen is een geweldige manier om te genieten van de natuur én tegelijkertijd afstand te houden van anderen. Neem een lekkere lunch mee voor onderweg en geniet van de natuur om je heen op dat ene bankje op die perfecte plek. De tijd? Die vergeten we even, want dit soort momenten doen ons weer even beseffen om in het nu te leven.